12:00

Upsala IF

Referat: IK Fyris P01 - Upsala IF

Första seriematchen efter semesteruppehållet bjöd på hemmamatch för IK Fyris mot Upsala IF. Det var en varm och fin dag på Stenhagens IP med riktigt mycket publik på läktaren. Med tanke på att vi bara hunnit genomföra tre stycken träningar så fanns det en hel del osäkerhet kring hur spelet skulle fungera. Men stämningen bland spelarna i omklädningsrummet var på topp och glädjen var stor över att få spela match tillsammans igen.
Första halvlek var jämn men med ett visst spelövertag för Fyris. UIF kändes starkare än när vi mötte dem i maj och de hade fyllt på dagens trupp med ett par 00:or som tillförde kraft och skicklighet. Fyris skapade ett par bra chanser medans Fyris målvakt Nasir hade väldigt lite att göra. Fyris tog också rättvist ledningen efter ett snyggt skott från högerkanten, vilket stod sig halvleken ut.
Andra halvlek bjöd på högre tempo, böljande spel och flera chanser för båda lagen. Det var som om båda lagen behövde en halvlek på sig för att få ordning på sitt spel. Nu släppte alla hämningar och det blev full fart. Detta verkade gynna UIF mest som tog ledningen med både 2-1 och 3-2 och de satte Fyriskillarna på ordentliga prov. Men alla på planen och på Fyrisbänken visade en otrolig lagmoral och det kämpades och hejades hela vägen till slutsignalen, vilket belönades med ett sent mål på hörna för Fyris och matchen slutade 3-3. Vi ledare vid sidan om var nästan lika svettiga som spelarna, så spännande var det! Perfekt för båda lagen med en så pass jämn och spännande match och det kändes väldigt rättvist att det blev oavgjort!

Nu kör vi vidare med träningar 3 ggr/vecka och vi ledare uppmanar alla spelare att komma på dessa. Precis som Malla talade om på senaste mötet så önskar vi att ni inte bara kommer för att delta utan att ni kommer med full glädje och fullt fokus och verkligen försöker göra ert bästa i varje moment! Om vi utmanar varandra på varje träning kommer vi väldigt snabbt att kunna se en positiv effekt på lagets spel och våra individuella prestationer, både vid träning och match, och då blir det ännu roligare att spela fotboll.